dimarts, 22 de gener del 2013

La importancia del acolxat vegetal

La importancia del acolxat vegetal.


La mal anomenada agricultura ecológica basa els seus fonaments en la imatge mes gran que la natura ens ensenya,
El bosc!!!
El bosc es realimenta a si mateix de la seva materia organica bàsica. Les fulles, branques, fruits descomposats. La materia orgànica es descomposada per microorganismes que s'encarreguen, de manera feliç, de crea el preuat Humus. Aquest Humus a part dels bitxets i estimats cucs de terra, necessita la cobertura vegetal que resguarda la terra dels raijos  de sol i així la humitat es queda  allà atrapada.
Al posar cobertura vegetal de palla o de "males herves", nosaltres estalviem aigua i a la vegada fem que el sol sempre tingui la humitat adecuada per que la planta no tingui problemes de calor.
Un altre factor important son les Micorizas i els Rizobiums,  fongs i bacteris  associats a les plantes en una relació simbiótica desde fa 400 milons d'anys. Gràcies a aquesta simbiosi mutualista el fong rep un accés directe i relativament constant a glúcids com són la glucosa i sacarosa subministrades per la planta. Els glúcids són transportats des de la seva font (que normalment són les fulles) al teixit de l'arrel i d'allí a l'interior del fong. En compensació la planta, gràcies als micelis del fong, guanya una major capacitat d’absorció per l'aigua i els nutrients minerals (ja que la superfície del miceli és comparativament més gran respecte la d’arrels. Per afovorir la existencia d'aquets fongs, l'acolxat ens ajuda a que el terra tingui la humitat necessaria per afavorir l'ecosistema necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

fes el comentari o pregunta. Si vols es clar